Hem » 2023 04 12, 13, 18 Karlskrona på 60-talet, när Domus byggdes

2023 04 12, 13, 18 Karlskrona på 60-talet, när Domus byggdes

12, 13 och 18 april. Vid dessa tre tillfällen i Folkets hus, för sammanlagt 150 personer, höll Lasse Larsson ett intressant och engagerade föredrag om Karlskrona på 1960-talet.  Vi fick veta mer om vad som hände när Domus kom till stan. Sextiotalet innehåller mycket minnesvärda händelser men också en stor förändring av Karlskronas stadsbild. Flera kvarter revs på grund av nedslitna, omoderna byggnader där den sanitära olägenheten var stor. Men flera stora vackra hus revs också ned i den stora ivern att bygga nytt. Ovärderliga byggnader föll offer för grävmaskinerna till förmån för stora varuhus som Domus och Åhléns. Handeln behövde hus och köplusten steg med ökad välfärd.  Med tillbakablick låter Lasse Larsson oss följa med under en tidsepok som väcker starka minnen.

Text: Eva Johansson. Foto: Kerstin Gunström. Klicka på bilden för att göra den större.