Hem » 2022 10 05 Besök på Blekinge flygklubb

2022 10 05 Besök på Blekinge flygklubb

En grupp glada och nyfikna aktiva seniorer träffades utanför grindarna till Blekinge flygklubb där eldsjälen Bengt ”Otto” Ottosson mötte upp. Otto berättade bland annat om hur det går till att ta flygcertifikat. Han var själv 61 år när han tog sitt certifikat och bestämde sig för att ”flyga är fantastiskt”!   Vi fick veta allt som gäller flygning!
Blekinge Flygklubb utför så kallade uppdragsflyg, till exempel brandflyg där man spanar efter bränder i skog och mark. Men den allra största delen av timmarna kommer av privatflyg, folk som helt enkelt tycker det är kul att flyga. Detta år är det 10 nya elever som önskar att om ca 1 år ha lyckats med att ta sitt certifikat och få flyga på egen hand.
Intresset bland oss åhörare var stort och frågorna många.  Otto visade även runt i hangarerna och berättade om de olika flygplanstyperna. Vi fick ett bra erbjudande om en flygtur med Otto. Var och en som är intresserad bokar själv. Vem vet en vacker dag sitter vi kanske i Visby och fikar en eftermiddag! Vi avslutade besöket med en god baguette och en kopp kaffe där några av oss med säkerhet satt och tänkte på att det vore härligt att få : ”Gå upp och pröva sina vingar”.

Text. Birgitta Hertzberg Foto: Anita Davidsson. Klicka på bilden för att göra den större.