2021 Vårprogram

Föreningen Aktiva Seniorer i Karlskrona, FAS

hälsar alla välkomna, speciellt våra nya medlemmar

”Att ha roligt är en allvarlig fråga”

Föreningen bildades 25 oktober 1995. Vid årsskiftet var vi 841 medlemmar. I det reducerade vårprogrammet erbjuder föreningen deltagande vid aktiviteter under maj och juni. Studiecirklarna startar enligt överenskommelse med cirkelledarna.

Titta in på hemsidan då och då för att se om det eventuellt tillkommit något nytt.

Så här anmäler du dig till aktiviteter. Allt med reservation för pandemins utveckling.

Anmälan måste göras till respektive aktivitet mellan 1 och 14 april på hemsidan, alternativt mejl och i sista hand per telefon till den person i styrelsen som ansvarar för aktiviteten. Ej telefonsvarare. Din anmälan är bindande och kan göras för högst två personer. Styrelsemedlemmarnas e-post och telefonnummer hittar du på andra sidan. Om du ändrat adress, e-post eller telefonnummer gå in på hemsidan och ändra uppgifterna eller meddela någon i styrelsen.

Så här betalar du medlemsavgift och aktiviteter

Medlemsavgiften för år 2021 är 100 kronor per person och betalas före föreningsstämman 12 mars. Betald medlemsavgift är en förutsättning för deltagande i aktiviteter. Medlemsavgiften samt avgifter för alla de aktiviteter du anmält dig och blivit antagen till inbetalas på, vårt nya bankgiro 5584-8261.

Det här händer efter din anmälan

Fulltecknade aktiviteter lottas ut.Resultatet av lottningenfår ni automatisktefter ett visst datum via mejl,

i undantagsfall via telefon. Senaste betalningsdatum anges vid bokning. Inga privata överlåtelser av platser får förekomma. Vid förhinder kontaktar du den ansvarige för aktiviteten, även om aktiviteten är avgiftsfri. Återbetalning av anmälningsavgifter sker i den mån föreningen eller researrangören inte drabbats av någon kostnad.

                                              2021 års föreningsstämma hålls digitalt.

              Fredagen den 12 mars 2021 kommer styrelsen att hålla en digital stämma.

              Inbjudan att delta går ut digitalt via e-post eller vanlig post.   

              Ni går in på hemsidan, läser handlingarna och avger era röster.

              Handlingarna kommer att finnas på hemsidan och Vuxenskolan mellan den

26 februari och 11 mars.

              Motioner ska vara styrelsen till handa senast 25 februari.

11 maj tisdag, 12 maj onsdag, 18 maj tisdag och 19 maj onsdag. Vandring längs Lyckebyån.

Vi startar klockan 11.00 vid Lyckå slottsruin, dit var och en tar sig själv. Ola Palmgren leder oss längs ån, fram till bron och berättar om sevärdheter längs vägen. Efter cirka två timmars vandring äter vi lunch i Lyckeby. Ta på bekväma skor. Bindande anmälan till Kerstin Gunström. Pris 200 kr. Betalning senast 1maj. Begränsat antal 30 personer/tillfälle.

2 juni onsdag. Kristianopel. Vi träffas kl 10.00 på Orranäs gårdsmejeri. Där gör vi en rundvandring med provsmakning. Vi kör sedan vidare till Kristianopel och äter lunch på Café Sött&Salt kl. 12.00. Därefter guidar Peter Graucob oss runt under en timme och berättar om Kristianopels spännande historia från 1600-talet och framåt. Du kan sedan stanna och strosa omkring i omgivningen på egen hand. Pris 300 kr.

Bindande anmälan till Anita Davidsson. Betalning senast 1 maj. Begränsat antal.

7 juni måndag, 8 juni tisdag. Hälso o gourmetvandring på Korrömed naturguiden Ann-Louise Fransson. En upplevelse utöver det vanliga, precis vad vi behöver i Corona tider. Matvandringen börjar 10.00. Var och en tar sig dit på egen hand. Hemfärd från Korrö ca 15.00. Kostnad mat o vandring 900: -. Bindande anmälan till Karl-Erik Olsson. Betalning senast 1 maj med uppgift om önskad dag. Begränsat till 30 personer per tillfälle.

Skärva gård 9, 10  och 16 juni.  Det är 300 år sedan af Chapman föddes. Mats Holmer guidar oss i det vackra huset, trädgården och övriga omgivningar. Vi träffas vid Skärva herrgård kl. 13.00. Det går att parkera vid ladorna på Skärva och det tar sedan 5-10 min att gå upp till huset. Efter ca 1,5 timmar guidning serveras fika i trädgården. Deltagare 20 personer per tillfälle. Kostnad 110 kronor. Bindande anmälan går till Eva Johansson. Betalning senast 1 maj.

Studiecirklar/friskvård fortsätter efter överenskommelse med cirkelledare/kontaktperson.                    

Tisdag 14.00 – 16.00 Mervetarcirkeln i konsthistoria i Vuxenskolans lokaler, Ronnebygatan 9. Kontaktperson Rune Neringer neringer43@gmail.com alt 070-329 29 35.

Måndag 13.30 – 15.30 Den litterära studiecirkeln i Vuxenskolans lokaler, Ronnebygatan 9. Cirkelledare Eva Johansson evajohansson1949@gmail.com   alt 072-742 9015

Onsdag 14.00 – 17.00 Mervetarcirkel i musik med tema opera i Vuxenskolans lokaler, Ronnebygatan 9.  Cirkelledare Claire Gamstedt claire@gamstedt.com alt 073-035 2866.

Tisdag 10.00 Boule – spelet för alla FAS-Boule utomhus på Saltö Bouleplan varje tisdag klockan 10.00 från början av maj – augusti/september beroende av vädret. Oktober – april spelas inomhus på Rosenholm med avgift till Rosenholms Bouleförening. Kontaktperson Crister Nilsson tel 0763-916502.

Onsdag 9.00 – 10.00 Simningen i Badhuset Ulla Malmberg, tel 0455-805 23 alt c.ulla.malmberg@gmail.com.

Faktauppgifter

Förbundet Aktiva Seniorer Sverige, FASbildades 1988 och har knappt 50 lokalföreningar i Sverige med

cirka 20.000 medlemmar.Se Förbundets hemsida för mer information  www.aktivaseniorer.com.

Olycksfallsförsäkrings gäller vid FAS aktiviteter under förutsättning att medlemsavgiften är betald. 

Personuppgifter hanteras i enlighet med nya dataskyddsförordningen GDPR.

Reservationför eventuella ändringar i programmet.

Idéer och förslagsamt hjälp för genomförande av program tas tacksamt emot.

Styrelsen

Kerstin Gunström

Ordförande

073-9337341 

kerstin.gunstrom@gmail.com 

    

Eva Johansson

Vice ordförande

072-7429015

evajohansson1949@gmail.com

Karl-Erik Olsson

Ledamot

073-0373583

keo2803@hotmail.se

Jan-Anders Cederfur 

Kassör  

0703-144341

jan-anders.cederfur@telia.com

Anita Davidsson

Ledamot 

072-2290273

anita5davidsson@gmail.com

Per Gruvberger

Ledamot

0703-144341

per.gruvberger@telia.com