Söndagen den 1 december 2019 åkte vi med två bussar till Nöjesteatern i Malmö. Vi åkte från Rådhuset klockan 10.30 via Karlskrona möbler och kom fram till teatern 13.15. Vi fick vänta utanför till 13.30 då vi släpptes in och fick äta en god italiensk buffé. 15.00 började föreställningen som varade i  2 timmar och 45 minuter inklusive paus. Det var mycket sång, dans och spelglädje. På vägen hem stannade vi på Ekerödsrasten och intog en fika i bussen. Åter i Karlskrona klockan 21.00. Nöjda och glada efter en trevlig dag. Stort tack till Jan Karlsson som ordnat denna resa.

Text och foto: Kerstin Gunström

2019 11 17 bjöd Caroline Wennergren med orkester och buktalardockan Leroy Armstrong på ett musikaliskt kafferep på Konserthuset i Karlskrona. Drygt 70 aktiva seniorer hade kommit för att se och höra det musikaliska kafferepet som var mycket underhållande. Åhörarna bjöds även på riktiga bondkakor och drömmar vid biljettutdelningen.

Text och foto: Kerstin Gunström.

Fredagen den 18 oktober hade vi höstfest på Runda Rum. Vi välkomnades med ett glas "bubbel", som blev den blev den genomgående drycken för kvällen. Vi bjöds på en trerätters supé där huvudrätten var en mycket god torsk. Vi bjöds på underhållning av Coeur Monsieur och så småningom öppnades baren och en del tog sig en svängom. En lyckad kväll med andra ord. Stort tack till Jan Karlsson som ordnat detta.

Text och foto: Kerstin Gunström

 

Den 7 och 14 november åt sammanlagt 164 personer ärtsoppa, följt av pannkakor med sylt och grädde och kaffe på Sjöofficersmässen. Av sorlet att döma hade man trevligt. Efter maten informerade Peter Altenby, tidigare familjejurist, om vikten av att skriva både testamente och framtidsfullmakt. 

Text och foto: Kerstin Gunström.

Vi åkte klockan 08.00 från Karlskrona till Kalmar slott, för att se utställningen Van Gogh Alive. Vi fick en presentation av en kunnig guide om hans liv och konsten. Därefter fick vi en digital konstupplevelse med levande grafik och fantastisk musik. Den som ville kunde stanna kvar och bara njuta av bildspel och musik eller gå en sväng på Kalmar slott. 12.30 blev vi serverade lunch i slottsrestaurangen och sedan gick vi en liten tur i det vackra vädret i de gamla delarna av Kalmar nära slottet. Vi var åter i Karlskrona vid 16.00-tiden, uppfyllda av dagens upplevelser.

Hjärtligt tack till Eva Johansson som ordnat denna aktivitet.

Text och foto Kerstin Gunström