Den 10 mars 2020 höll Aktiva Seniorer i Karlskrona sin föreningsstämma på Militärhemmet med dryga 90 närvarande medlemmar. Vi trakterades med goda semlor från Nellys på Pantarholmen som utsetts till årets bästa. Årsmötesförhandlingarna avhölls enligt regelboken med vår förre ordförande Sten-Göran Johansson som ordförande för stämman. Styrelsemedlemmen Rodney Svensson avgick efter 12 års förtjänstfullt arbete i styrelsen och avtackades. Vi kommer att sakna honom. Till ny styrelsemedlem valdes Per Gruvberger. Efter förhandlingarna spelade Stefan Lagesson från Nybro stenkakor och berättade mycket inspirerande om dem och sångarna som vi fick höra.  Ordförande tackar alla för ett trevligt möte.

Länk till Verksamhetsberättelse FAS Karlskrona 2019

Text och foto: Kerstin Gunström

 

Den 26 och 27 februari 2020 besökte vi kraftvärmeverket Mältan/Bubbetorp. Vi fick en information om verksamheten och en rundtur i anläggningen. Därefter for vi till Restaurang Terassen i Skönstavik där vi trakterades med mycket goda Wallenbergare, följt av kaffe och god kaka med glass. Stort tack till Rodney som ordnat denna aktivitet.

Text och foto: Kerstin Gunström och Rodney Svensson.

Den 5 februari samlades 60 aktiva seniorer på Lok & Motion för information om sambandet mellan fysisk aktivitet och mental hälsa. Det var Rodney som ordnat aktiviteten och Elin som pratade om mål och motivation. Totto hälsade oss välkomna till Lok & Motion. Efter en timmes information var det dags för lunch på Café Parken. Där vi fick välja mellan schnitzel och fisk. Kaffe och en kaka fick vi också. Stort tack till Elin och Rodney.

Text och foto: Kerstin Gunström.

Den 22 februari åkte vi till Picassoutställningen på Arkens konstmuseum i Ishöj utanför Köpenhamn. Vi fick se 51 verk inom måleri, skulptur, teckning och grafik. Vi åt tre smörrebröd på en restaurang i närheten och fick även en stund för shopping i Emporia köpcentrum nära Malmö Arena. Stort tack till Lena som ordnat denna aktivitet.

Text och foto: Kerstin Gunström

 

Vi träffades 14.00 och bjöds på kaffe/te med lussekatt och pepparkaka och glögg med tillbehör. Vi underhölls av Belladonnakören samtidigt som vi löste ett melodikryss ihopsatt och lett av Eva Johansson. Det var lättsamt och trevligt. Tre vinnare vann var sin chokladask. Tack till Eva som ordnat denna trevlig aktivitet.

Text och foto. Kerstin Gunström.