Heja Sveriges Radio P2!

I vår lilla operacirkel, i Aktiva Seniorer i Karlskrona, hade vi bestämt att lära oss mer om röstomfång.

Uppgifter delades ut före jul, för att presenteras på första träffen, 2015-01-21.

Lördagen innan kontaktar en av cirkeldeltagarna mig. Hon hittade mycket litet om altar. Jag sätter mig vid datorn och söker. Det brukar ju fungera utmärkt, men inte denna gång. Irriterande, men jag var tvungen att släppa det. Påföljande morgon äter jag som vanligt frukost med tidning och P2. Plötsligt hör jag ”..och ni är välkomna med frågor och önskemål…” Ja visst, det är ju det jag skall göra! Skickar bums ett mail till P2.

Omkring en timme senare får jag ett SMS från Tuva på P2 med frågan om jag kan tänka mig att upprepa min fråga, när programledaren Pernilla Eskilsdotter ringer mig och gör en liten intervju. Sen ringer Tuva upp efter ytterligare en halvtimme och upprepar frågorna och jag bestämmer mig för att utnyttja detta tillfälle och har ett kort samtal med Pernilla. Jag hör på radion hur Pernilla börjar förannonsera att på onsdag mellan kl 9 och 10 skall det handla om altar och hon ber lyssnarna komma in med tips och förslag. Tisdag morgon, när jag slår på radion är det mig själv jag hör först av allt och sedan fortsätter förannonseringen.

Fantastiskt! Här aktiveras hela Sveriges P2 lyssnande befolkning för oss! Och en hel timme skall vi få lyssna på det vi önskat! Kan det bli bättre?

Onsdag morgon kommer och hela cirkeln sitter parata runt mitt matbord. Frukosten är äten, pennor och papper framme och vi bara njuter.

Läs om programmet den 21 januari 2015 här!

Tack hela redaktionen för ”Klassisk Morgon”.

Claire Gamstedt
Cirkelledare