Hem

Hem

Aktiva Seniorer är en riksorganisation med föreningar över hela Sverige, och verkar ideellt för att främja medlemmarnas kulturella och sociala intressen och vill stimulera till fortsatt aktivitet.
Organisationen är partipolitiskt och religiöst obunden och bedriver inte heller någon pensionärsfacklig verksamhet.

2023 04 04 James Bond museum

47 aktiva seniorer åkte bland annat till James Bond 007 museum i Nybro. Vi började med gofika från Sandbergs innan vi åkte till museet. Där mötte oss Gunnar James Bond Schäfer som samlat på Bondprylar i 60 år!
Gunnar berättade på ett personligt och engagerat sätt om sin enorma samling innan vi sattes i biosalongen för en samlad visning. Därefter visades vi runt av ägare och fick ställa frågor om allt från småsaker till bilar, flyg och svävare ……
Efter 2 timmar åkte vi till Nilssons mat för en utmärkt lunch och kaffe. Sista besöket blev på
Pukabergs glasbruk där vi blev informerade om bruket och de elever som just nu hade sina
första lektioner i glasblåsning. Spännande! Vi besökte också glasshoppen där många av oss
handlade en minnessak med hem. Trossöbuss lotsade oss sedan tryggt och säkert hem till
Karlskrona igen.

Text: Karl-Erik Olsson Bilder: Karl-Erik Olsson och Kerstin Gunström.
Klicka på bilden för arr göra den större.

2023 03 28 Motionens och matens betydelse för hälsan.

Under nästan en timme fick ”Totto” och Kajsa oss att förstå hur viktigt det är att vi rör på oss. Bättre med en kort promenad än ingen. Bra med träning för smidighet och balans. Bäst av allt styrketräning för att hålla musklerna i trim och för att behålla skelettet i så bra skick som möjligt och förebygga benskörhet. Vad det gäller maten så var rådet att äta varierat och följa tallriksmodellen.
Efter denna matnyttiga information intog vi lunch på Parken som för dagen bjöd på fick eller kyckling.

Text och foto: Kerstin Gunström.

2023 03 15 Bridgekurs 5 veckor från 1 mars.

Under fem onsdagar får vi lära oss det mest grundläggande reglerna för hur man spelar bridge och får färdigheter i att spela minibridge. Göran och Kenneth går igenom grunderna på ett mycket pedagogiskt sätt med bilder och en enkel broschyr som vi fått.
Fyra spelare vid varje bord och en stödperson, som spelat bridge ett antal år och kan hjälpa oss på traven och förklara när vi ser ut som frågetecken. Vi gör bort oss lite till mans, men det blir roligare för varje gång. Tack till Jan som ordnat denna aktivitet, samt Göran och Kenneth och alla andra som hjälper oss framåt i bridgespelandets ädla konst.

Text och bild: Kerstin Gunström.

2023 03 14 FAS Karlskronas föreningsstämma

Till slut blev vi 109 medlemmar som deltog i stämman utav 120 anmälda.
Alla bjöds på kaffe/te och semlor/fastlagsbullar från Nellys före stämman.
Sten-Göran Johansson ledde som vanligt mötet och Jan Karlsson skrev protokollet.
Revisorerna hade gjort sitt jobb, liksom valberedningen. Två nya medlemmar valdes in. Mona Rapp och Gun-Britt Olsson. Avgick ur styrelsen gjorde Birgitta Hertzberg och hon hade avtackats tidigare. Ur valberedningen avgick Lena Lageson och Kerstin Jonsson som avtackades med blommor, liksom styrelseordföranden för stämman.
Kommunpolisen Anna Johansson informerade oss sedan om hur vi skyddar oss mot kort- och telefonbedrägerier. Även hon fick en blommor.
Tack hela styrelsen, revisorerna, valberedningen och alla medlemmar för det gångna året.

Text och bild: Kerstin Gunström. Klicka på bilden för att göra den större.

Musikalen Phantom of the Opera på Kristianstad Teater.

Efter en lunch på Krog No 2 på Korsholmen i Bromölla åkte vi in till Kristianstad Teater för att se den klassiska kärlekshistorien mellan den vanställde fantomen och den vackra sopranen Christine Daaé. Andrew Lloyd Webbers mästerverk som setts av miljoner människor över hela världen. Trots teaterns litenhet blev det en stor och fantastisk föreställning som verkligen översteg mina förväntningar. Tack till fixaren Jan-Anders.

Text och bild: Kerstin Gunström.