Aktiva Seniorer Karlskrona

Nu finns vårprogrammet 2018 här på hemsidan. Titta gärna på de olika studiecirklarna. Litteraturcirkeln t ex har 12 deltagare och träffas sex gånger under vårterminen och sex gånger under höstterminen. Varje termin väljer vi ett nytt tema t.ex. nordisk litteratur, afrikansk litteratur, nobelpristagare etc. Våren 2018 är temat amerikanska och kanadensiska författare. Varje deltagare väljer ut en författare och en bok per termin. Vid våra träffar presenterar två deltagare sina författare och valda böcker. Detta tycker vi är berikande och vi får en bred inblick i intressant litteratur som vi kanske annars inte skulle välja. Tycker du att detta låter intressant så är du mycket välkommen till vår litteraturcirkel.  Nu utökar vi cirkelutbudet till att också vara även teatercirkel. Vi besöker en teater per termin och vid kommande träff samtalar vi om våra intryck.

Välkommen med anmälan till Eva Johansson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 072-7429015.

2017 12 12 var det julfest för Aktiva Seniorer på Militärhemmet. Nästan 150 personer fick se och höra Bengt Lingman berätta om sin resa till Mongoliet.
Därefter bjöd Lasarettskören på julsånger under ledning av Håkan Grahn.
 
Text och foto: Kerstin Gunström
 
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar vi alla medlemmar!
 

Den 16 och 23 november besökte Aktiva Seniorer Kungliga Örlogsmannasällskapets bibliotek, där Tom Olsson berättade om och visade oss marina skrifter och böcker från 1500-1700-talet. Vi såg bland annat några av Chapmans skisser. Före eller efter informationen åt vi ärtsoppa på Sjöofficersmässen. 
Tack till Tom för spännande information och till Jan Karlsson som fixat det hela.
 
Foto och text: Kerstin Gunström